Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosuna dahil maaşlı ve ücretli memurlar POLSAN’ a üye olabilmektedir. Üyelik, aidatın ödendiği tarihte başlamaktadır.
28 Aralık 2018 tarihinden önce Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda göreve başlayan maaşlı ve ücretli memurlar Sandığa ihtiyari olarak üye olabilirler. Bu tarihten sonra göreve başlayan polis, bekçi ve sivil memurlar Sandığın Daimi Üyesidir.
Sandığa ihtiyari üye olabilmek için; Üye Belge ve Formlar kısmında yer alan Ortaklık Taahhütnamesi’nin eksiksiz doldurularak imzalanması ve posta yoluyla ya da elden Sandığa ulaştırılması gerekmektedir. 30.11.2024 tarihinden itibaren Sandık üyeliğinden ayrılan İhtiyari Üyeler yeniden Sandık üyeliğine kabul edilmemektedir.
Üyelik kayıt işlemi gerçekleştirilen bir üyenin ilk aidatının, Üyelik kaydını takip eden ay içerisinde alacağı maaşından, saymanlık tarafından kesilmesi ile üyelik başlar. Sandık Üyeliğinin etkinleştirileceği, hizmet sunulmaya başlanacağı ve Üyelik haklarının başlayacağı tarih, ilk aidatın fiilen Sandık hesabına yatırılacağı tarihtir. Bu sebeple; ilk aidat Sandık hesabına elden veya Banka havalesi yoluyla da yatırılabilecektir.